Banier Church Family

Apostolische gemeente

Banier Church Family

Sinds we in februari 2019 het Driejarenplan hebben gepresenteerd in de gemeente en het verlangen hebben uitgesproken om een apostolische gemeente te zijn en daarin concrete stappen hebben ondernomen, heeft God bijzondere maar ook onverwachte deuren geopend. We zijn in eerste instantie op een bijzondere manier in contact gekomen met pastor Archil Gevorkov, voorganger van zo’n tien gemeenten in Oekraïne en later met de ps. Hoat en Mona Angkie, voorgangers van de Igreja Bethany in Dili, Timor Leste (Oost Timor). Beiden hadden de wens uitgesproken om onder de vlag van De Banier te komen. We zijn God dan ook dankbaar dat we hun gemeenten mogen verwelkomen in de Banier Church Family. We ondersteunen deze gemeenten op geestelijk vlak, maar ook op financieel vlak. Het is een voorrecht dat we deze bijzondere gemeenten mogen ondersteunen en verder mogen helpen in hun werk voor de Heer. We zijn de Heer dankbaar dat we dit zo mogen doen en we bidden dat we dan ook tot grote zegen mogen zijn voor de gemeenten in de Oekraïne en Oost Timor.

Oekraïne

De gemeenten waar ps. Archil samen met zijn vrouw Svetlana leiding aan geven heten ‘Eleon’. Zij hebben een bijzondere bewogenheid voor de minderbedeelden in de samenleving en hebben altijd mensen opgevangen in hun huis, waarbij ze hen leerden om discipelen van de Heer te zijn. Ze hebben ook diverse afkickklinieken met woongelegenheden en een aantal boerderijen (sommige zijn nu verwoest door het oorlogsgeweld) waar mensen kunnen werken. Met de geiten, schapen en kippen en de groenten die ze daar verbouwen proberen ze te zorgen voor hun eigen eten; daarnaast is het ook een hele goede dagbesteding.
Ze zijn ook heel actief met evangelisatie op straat. Ps. Archil rijdt ook vaak door de straten en pikt vaak letterlijk mensen op van de straat om hun het evangelie te vertellen en hen van hun verslaving af te helpen. Ze gebruiken ook, Als getuigenis op Social Media gebruiken ze ook professionele video’s met verhalen van mensen die hun weg met de Heer hebben gevonden. Ze zijn een levendige en dynamische gemeente die een enorme beweging van de Heilige Geest in hun midden zien. Veel mensen worden daar genezen en bevrijd door de kracht van de Heilige Geest.

Op dit moment woedt er een enorme oorlog in Oekraïne van ongekende proporties. Een deel van de mensen van Eleon wordt nu door de Banier opgevangen. Ps. Archil is hier ook met zijn gezin. We zijn door de Heer via heel veel gemeenten, mensen en bedrijven in heel veel noden voorzien en we zijn echt onder de indruk van de beweging van de Heilige Geest hierin.

Bid voor onze broeders en zusters die nog in de Oekraïne zitten en bidt voor de vrede van de Oekraïne!

Oost-Timor (Timor Leste)

Pastor Hoat en Mona Angkie zijn oud-studenten van de bijbelschool op Ambon waar onze emeritus voorganger Henk Karelse vroeger les heeft gegeven. Het contact is er altijd gebleven. Ps. Hoat en Mona waren via een Indonesische denominatie geroepen door de Heer om gemeenten te planten op Oost-Timor. Maar nadat Indonesië uit Oost-Timor vertrokken was en dat ze een onafhankelijke republiek (Timor Leste) zijn geworden was er vanuit de denominatie nog maar weinig tot geen aandacht voor hun gemeente. Nadat br. Henk in 2017 daar in de gemeente had gesproken was er vanuit de hele gemeente zelf ook het verlangen om onder de vlag van de Banier te zijn. En nadat br. Henk en ps. Michèl hen in 2019 bezocht hebben in Oost-Timor hebben wij hen ook verwelkomd in de Banier Church Family.

Sinds die tijd ondersteunen we de gemeente op geestelijk vlak, maar ook op financieel vlak. Ps. Hoat en Mona zijn heel actief op het gebied van kerkplanting en naast de gemeente in Dili hebben ze ook een aantal, zoals zij dat noemen, evangelisatie posten gestart in andere gebieden van Timor Leste. Daarnaast hebben zij een soort internaat met jongeren en een kinderdagverblijf. Bid voor dit prachtige werk van de Heer op Timor Leste!

Ik wil graag meer informatie

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Heb je een vraag? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Scroll naar boven