Basisschoolkinderen

Een veilige plek

Kinderdienst

We willen de kinderen een plek bieden waar ze zich gezien en geliefd voelen. Waar ze verhalen uit de Bijbel horen. Waar ze Hem aanbidden met muziek en zang. Waar ze God als hun Vader ontdekken, Jezus en Zijn onuitputtelijke liefde leren kennen en Zijn liefde gaan uitdelen door de kracht van Zijn Heilige Geest.

Wij willen een kerk zijn waar jong en oud zich thuis voelt. Ons verlangen is dat kinderen van jongs af aan al leren en ervaren wie God voor hen wil zijn. En wie zij voor God zijn.

Dit geven we onder andere vorm door tijdens de grote dienst, kinderdiensten te organiseren voor alle kinderen in groepen van de basisschool (groep 1 t/m 8).

Kinderdienst onderbouw (groep 1 t/m 4)

Aangekomen op de eerste verdieping van het Castello worden eerst de namenlijsten ingevuld. Zo hebben we, voor de veiligheid van alle kinderen, zicht op wie er op dat moment allemaal zijn.

Dan vult de ochtend zich verder met gebed, zang, sport en spel, heerlijk luisteren naar een mooi Bijbelverhaal onder het genot van wat lekkers en drinken. Om dan vervolgens de ochtend af te sluiten met een keuze verwerking. De kinderen kunnen kiezen uit toneel, creatief of constructie.

Kinderdienst bovenbouw (groep 5 t/m 8)

Deze kinderdienst vindt plaats in de grote zaal van het Castello. Waar, na de namenlijsten ingevuld te hebben, de start wordt gemaakt met gebed, lofprijs en aanbidding. Elk zondagsteam vult dit op eigen creatieve wijze in. Daarna is het tijd om te luisteren en/of kijken naar het Bijbelverhaal, aansluitend wordt daar in de grote groep of in kleine groepjes over doorgepraat. Wat kunnen wij hiervan leren en toepassen in ons eigen leven? Ook hier nemen we even de tijd om gezellig wat te drinken met wat lekkers erbij. Afsluitend kunnen de kinderen kiezen tussen creatief of sport en spel als verwerkingsactiviteit.

CONTACTPERSONEN

Heidi Tuhuteru

Voor alle vragen over het kinderwerk

NEEM CONTACT MET MIJ OP

Heb je een vraag over de kinderdienst? Vul dan onderstaand formulier in.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Scroll naar boven